Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sve Oznake Na Gumama

Sve Oznake Na Gumama

Uz sve navedeno, postoje i dodatne oznake na gumama, a dobro ih je znati raspoznavati jer nam neke od njih mogu biti od pomoći u raznim situacijama na cesti. Svaka guma na svom bočnom zidu sadrži oznaku poput one na slici ispod.

Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih rijeci koje trazite s nekih pouzdanih blogova i dobro nadam se da ce vam ovo puno pomoci

Ostale oznake na gumama koje nam pružaju bitne informacije. Obuću za zimu trebalo bi na automobilima imati sve do 15. Tlak je zadan od strane proizvođača automobila, koji se za osobne aute najčešće u rasponu od 2 do 2,5 bara.

Oznake Guma Precnik Sirina Visina Indeks Brzine Mlfree
cijeli clanak posjetite ovdje: https://mlfree.com/oznake-guma/
Svi smo vidjeli one silne oznake na gumama, ali znamo li šta tačno znače? Veliki broj vozača ne zna koje gume bi uzeli, niti znaju što znače ti silni brojevi na gumama, kao i slovne oznake. Najvažnije oznake na gumi su oznake njenih dimenzija i datuma proizvodnje, a na gumama je također označen i maksimalan tlak na koji se one smiju napumpati.

Najvažnije oznake na gumi su oznake njenih dimenzija i datuma proizvodnje, a na gumama je također označen i maksimalan tlak na koji se one smiju napumpati.

Nedovoljno napumpane gume imaju veću otpornost na kotrljanje i utiču na prianjanje na mokroj podlozi. U nastavku dajemo opise i značenja svih oznaka koje se oznake mogu naći na auto gumama. Oznaka m+s je ujedno i oznaka koja je u našem narodu napravila najveću konfuziju jer se povezuje sa gumama za sve sezone, ali ne, ova oznaka ne prati gume namenjene svim sezonama već gume namenjene zimskoj.

Nizak pritisak vazduha u gumama. Na gumama postoji i oznaka za koju vrstu vozila je namijenjena. Godine oznake na gumama obuhvataće informacije o uticaju guma na potrošnju goriva (otpor kotrljanja) na.

Znate Li Sto Znace Sve Oznake Na Gumama Vaseg Automobila 24sata
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.24sata.hr/tech/znate-li-sto-znace-sve-oznake-na-gumama-vaseg-automobila-563085
Na bočnom zidu gume odštampane su sve informacije koje je potrebno da znate o toj gumi. Nove oznake koje su poslanici u evropskom parlementu odobrili ove nedelje, ne samo što će pružati više informacija potrošačima, već će biti i vidljivije. Prva u nizu oznaka je širina guma koja nam otkriva širinu same automobilske gume izraženu u milimetrima.

Sve savremene auto gume su ovog tipa.

Osim m+s oznake, zimske gume mogu. U nastavku objašnjavamo osnovne oznake: Što se sve mijenja i na koji način možete vidjeti na sljedećoj poveznici

Svima koji žele malo proširiti. Na automobilu su bili pneumatici dimenzija 175/65 r14 82 t. Svaka guma na svom bočnom zidu sadrži oznaku poput one na slici ispod.

Oznake Na Gumama Znacenje Oryx Asistencija
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.oryx-asistencija.hr/savjeti-za-vozace/savjeti/oznake-na-gumama-10599
U nastavku dajemo opise i značenja oznaka koje se mogu naći na auto gumama. Godine moraju imati specijalne nalepnice sa informacijama o. Slova i brojevi označeni na gumama, jako su važni za pravilan izbor gume za vaše vozilo.

Na gumama postoji i oznaka za koju vrstu vozila je namijenjena.

U svrhu informiranja i pravilnoga odabira stručnjaci iz goodyeara pripremili su pregled i • prianjanje gume na mokroj površini (između oznake a i g pri brzini od 80 km/h zaustavni put razlikuje se čak 18 metara) Glavne oznake na gumama nose informacije o gume za sve sezone: Rf (reinforced) je skraćenica za dodatno pojačanu gumu.

Post a Comment for "Sve Oznake Na Gumama"